Imbinari metalice pentru lemn

Transcarpatica este unul dintre marii producatori de conectori metalici pentru constructiile din lemn, cu baze de productie situate in Cluj-Napoca si Gherla. Folosind o linie de stantare performanta, putem acoperi toata gama de conectori metalici destinati materialului lemnos.
intrucât elementele de fixare a lemnului devin, pe an ce trece, tot mai folosite in lucrarile de constructie si montare, in contrast cu metodele traditionale cu consum mare de timp, profesionistii folosesc din ce in ce mai des aceste elemente de fixare.
Prin aceasta metoda se pot utiliza grinzi de dimensiuni mai mici, renuntându-se la metodele de imbinare traditionale (nuturi sau cepuri) care slabesc sectiunea lemnului. Astfel, se poate ajunge la economie de material lemnos de pâna la 30-35%.
Conectorii metalici poseda caracteristici inalte de durabilitate si, in functie de tipul de element de fixare (vinclu, placa, banda perforata) folosit, acesta poate fi utilizat, practic, la toate imbinarile din constructii: fixarea grinzilor, constructiilor de acoperire, fixarea stâlpilor, etc.
La producerea elementelor de fixare se foloseste otel de inalta calitate,iar datorita unui tratament special al suprafetelor (zincare) piesele capata durabilitate si rezistenta la oxidare.
Orificiile elementelor de fixare sunt in asa fel proiectate incât sa se evite aparitia crapaturilor la fixarea in lemn si, de asemenea, sa se distribuie egal greutatea pe imbinare.
Ca si domenii de utilizare se pot mentiona: case de lemn, pavilioane, garduri, pergola, copertine, terase, echipamente de joaca pentru copii, rafturi etc.

Galerie foto

Sus